OMGEVING

Le Bois du Four” chambres d’hotes en gite ligt  2,5 km buiten het dorp Arfeuilles in de Montagne Bourbonnaise, het departement Allier, Auvergne in het midden van Frankrijk.
In de Montagne Bourbonnaise is er veel te genieten in de mooie natuurlijke omgeving. Voor de natuurliefhebber een verademing. Maar ook zeker voor de cultuurliefhebber is hier met de vele karakteristieke, authentieke dorpen en steden in de buurt van alles te beleven.

Chatel Montagne, met zijn prachtige Romaanse kerk uit de XII eeuw, is zeker een bezoek waard.

Chatel Montagne

De oude stad Vichy, bekend om de thermale baden, ligt op 35 km afstand. Een leuke stad met veel architectonische gebouwen. Wilt u meer kunst en cultuur of een dagje gezellig winkelen, Vichy biedt voldoende mogelijkheden. Geniet van de grandeur uit het verleden terwijl u dwaalt door de stad of slenterd langs de rivier de Allier. Vergeet  niet je waterfles te vullen met water uit een van de vele bronnen zoals de Source des Celestins.

banner2 min
banner4 min

Kastelen: De dichtsbijzijnde prachtige kastelen bevinden zich in Lapalisse en Billy. Er is een kastelenroute door de Allier.

Wijngaarden in de Cote Roannaisse en Saint Pourcain. Wijngebieden in  de Montagne Bourbonnaise, op ongeveer een half uur rijden vanaf Arfeuilles. Een prachtig gebieden, met veel wijnboeren waar u de regionale wijnen kunnt proeven. De wijnen welke bij mij geschonken worden komen  uit deze regio’s.

Evenementen
In tal van dorpen en steden in de regio zijn er met name in de zomerperiode brocantes, markten, braderien en dorpsfeesten. In de maanden juli en augustus kunt u op diverse locaties genieten van het “Festival des Monts de la Madeleine”, verschillende klassieke concerten, met steeds een andere samenstelling van “orkest”.

Folders, brochures en tips over activiteiten in onze regio geef ik u met plezier.

LeBois omgeving 13
Omgeving le bois du four